Lesrooster & contact


Balletschool Bommelerwaard verzorgt onder leiding van 
Mirjam de Haan danslessen op diverse locaties.


Leslocaties 2017-2018        


Klik op de plaatsnaam voor een plattegrond in Google maps!


Kerkdriel        Wilgenpas 2, toneel van MCF De Kreek

vrijdag     14H30-15H30    peuter/kleuter groep
vrijdag  15H30-16H30   kinderklassiek
vrijdag  16H30-17H30   klassiekballet
vrijdag  17H30-18H15   onbeperkt dansplezier (jeugd)
vrijdag  18H15-19H15   klassiekballet (gevorderd)  Den Bosch       Eimeren 22, sportzaal in Maaspoort

dinsdag          18H00-19H00           onbeperkt dansplezier (jongeren / volw.)


Hedel              Kasteellaan 71, sportzaal in De Hooge Wal

woensdag     16H00-17H00            kinderklassiek (wachtlijst)                         Ammerzoden   't Bussche Kempke 2, balletzaal in Brede school 'De Schakel'

donderdag   15H30-16H30         kinderklassiek (wachtlijst)                     Contact


Voor informatie over lessen of lestijden op de betreffende locatie, het maken van een afspraak voor een proefles als ook voor het doorgeven van absentie en overige vragen, kunt u ons bereiken op telefoonnummer 06-36140079 of via het sturen van een e-mail naar info. U onvangt binnen 3 werkdagen een reactie terug. Mocht u echter na 5 werkdagen nog geen reactie hebben onvangen dan is er mogelijk iets mis gegaan. Wij verzoeken u in dit geval nogmaals contact met ons op te nemen.

Locatie Secretariaat en administratie:
Burg. Herckenrathlaan 21, 5324 EB  Ammerzoden

Balletschool Bommelerwaard is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 30260541.
Dansvormen
Balletschool Bommelerwaard biedt diverse dansvormen aan. Het aanbod kan per locatie verschillen. Bij voldoende belangstelling op de betreffende locatie kunnen de navolgende dansvormen worden aangeboden:

Peuterstapjes
 (3-4 jaar)
Om de allerkleinsten van 3 en 4 jaar alvast warm te maken voor dans wordt de cursus peuterstapjes gegeven. Daarbij ligt de nadruk op vrij bewegen, improvisatie en algemene dansvorming.
In de wekelijkse lessen van 45 minuten wordt gedanst aan de hand van thema's direct uit de belevingswereld van de peuter. 
Liedjes, versjes, spelletjes, vrij improviseren, nabootsen en vooral plezier beleven aan het bewegen op muziek.
De positieve uitstraling van de dans kan van onschatbare waarde zijn voor de motorische - en emotionele ontwikkeling van de peuter.


Kleuterdans (groep 1+2 van school)
De dans- en bewegingslessen voor de 4- en 5/6 jarigen hebben tot doel de muzikale, expressieve en motorische mogelijkheden van de kleuter te stimuleren en verder te ontwikkelen.

Kinderklassiek (vanaf groep 3 van school)
De primaire beginselen van de klassieke ballettechniek worden op speelse wijze aangeboden. De expressiviteit en muzikaliteit verder ontwikkeld en ook het sociale aspect van de dans wordt gestimuleerd d.m.v. dansexpressie opdrachten.
In de lessen is er veel aandacht voor het aanleren van dansmateriaal uit de klassieke ballettechniek. Het expressief en creatief toepassen van de geleerde passen en bewegingen in korte choreografieën, geven deze technische balletlessen een meerwaarde en zorgt voor een speelse verwerking van de geleerde oefenstof.
Ook het zelf creatief bezig zijn met dans wordt gestimuleerd.

Klassiekballet (vanaf 10 jaar)
De lessen zijn gebaseerd op de Russische Academische stijl (Vaganova methode), maar aangepast aan de hedendaagse ontwikkelingen van het klassieke ballet in Europa.
De lessen kunnen na verloop van tijd uitgebreid worden met een spitzentraining (vanaf 12 jaar).

Spitzen (vanaf 12 jaar, gevorderd niveau en na overleg)
Deze prachtige en moeilijke dansvorm vereist van het lichaam een hoge mate van spierbeheersing, kracht en balans. Leerlingen die spitzenles willen gaan volgen moeten uitgegroeid zijn, dansen op een gevorderd niveau en fysiek geschikt zijn voor deze les (beoordeling door docent en fysiotherapeut)